Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Κριού

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στο ζωδιακό κύκλο και έχει ονομαστεί έτσι από τον αστερισμό του Κριού. Η αρχική ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική παράδοση και συγκεκριμένα από το χρυσό Κριάρι που έσωσε ο Φρίξος και το οποίο τον οδήγησε στην Κιλχίδα. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορές της δυτικής αστρολογίας με την Κινέζικη, ο Κριός θεωρείται ως το αντίστοιχο του δράκου.

Σε γενικές γραμμές ο Κριός πιστεύεται ότι είναι συμβατός με τα ζώδια του Λέοντα και του Τοξότη. Ωστόσο για να βρεθεί η απόλυτη συμβατότητα πρέπει να υπολογιστούν και οι ιδιαίτεροι παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε άτομο και να βρεθούν οι αντίστοιχες συναστρίες.

Το βασικό χαρακτηριστικό του ζωδίου του Κριού είναι ότι οι Κριοί ζουν τη ζωή με πολύ ένταση. Συνήθως έχουν ατελείωτο κουράγιο ενώ διακρίνονται από ηγετικές αξίες κυρίως λόγω του ότι είναι πάντοτε έτοιμοι να δράσουν γρήγορα. Συνεχώς νιώθουν την ανάγκη για προκλήσεις και συγκινήσεις. Όταν ηγούνται των άλλων συνήθως γίνονται αποδεκτοί ειδικά αν εμπέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά για αυτό που κάνουν. Οι Κριοί είναι αυτοί που θα παλέψουν να αποδείξουν τι ακριβώς είναι σημαντικό στη ζωή τους. Το κουράγιο τους και η επιμονή τους είναι το στοιχείο που τους εμπνέει για να συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Ωστόσο λόγω της αμεσότητάς τους και της γρήγορης δράσης τους συχνά οι Κριοί σε αντίθεση με άλλα ζώδια είναι αυτοί που θα βιαστούν να προχωρήσουν πριν τους άλλους. Συχνά εκεί που οι άλλοι μαζεύουν πληροφορίες και εκτιμούν τις καταστάσεις, οι Κριοί έχουν ήδη κάνει την πρώτη κίνηση. Έτσι πολλές φορές ξεκινούν λανθασμένα αλλά ευτυχώς ο αισιόδοξος χαρακτήρας τους δεν τους πτοεί και έτσι είναι γρήγορα έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα. Όσο μεγαλύτεροι είναι σε ηλικία τόσο αρχίζουν να υπολογίζουν τις ενδεχόμενες συνέπιες των πράξεών τους και άρα να δρουν περισσότερο προσεκτικά.

Στους Κριούς γενικά αρέσουν οι προκλήσεις ενώ εύκολα θα βαρεθούν με κάτι και θα ξεκινήσουν κάτι άλλο πολύ σύντομα. Επίσης έχουν ιδιαίτερο χιούμορ αλλά όταν πρέπει λένε τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια και πολλές φορές χρησιμοποιούν σκληρά λόγια και εκφράσεις. Συναισθηματικά το ζώδιο του Κριού χαρακτηρίζεται από έντονα συναισθήματα. Είναι από τα ζώδια που δίνονται με πάθος και κυνηγούν τον έρωτα και τις δυνατές συγκινήσεις. Ωστόσο λόγω του μεγάλου εγωκεντρισμού του, ο Κριός δεν δείχνει συχνά συμπόνια προς τους άλλους.

Ο Κριός αγαπάει την ταχύτητα, τις προκλήσεις, τα τυχερά παιχνίδια, τον κίνδυνο, το σεξ και το χιούμορ ενώ μισεί τη μονοτονία, την ηρεμία αλλά και την αδικία. Καθώς το ρίσκο είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει, οι Κριοί συχνά ξοδεύουν τα χρήματα χωρίς να το σκεφτούν και πολύ σπάνια καταφέρνουν να αποταμιεύσουν.

Το στοιχείο του ζωδίου του Κριού είναι η φωτιά. Το χαρακτηριστικό της φωτιάς είναι ότι μπορεί να φωτίζει και να ζεστένει το χώρο ανεξάρτητα από το πόσοι είναι γύρω από αυτήν. Επίσης η φωτιά είναι εντελώς απρόβλεπτη και οι εξάπλωσή της μη λογική. Η φωτιά στο ζώδιο του Κριού δείχνει τον αυθορμητισμό του αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί σε κάτι για πολύ καιρό.

Ο πλανήτης που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού είναι ο Άρης. Ο Άρης χαρακτηρίζεται επίσης ως ο «Άγριος κόκκινος πλανήτης». Στην αρχαία Ελληνική μυθολογία, ο Άρης ήταν ο Θεός του πολέμου. Βέβαια ο Άρης δεν σημαίνει μόνο διαμάχες αλλά δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο κινείται κάποιος στη ζωή του. Συμβολίζει τη μάχη που δίνει κάποιος για να βρει το σωστό μονοπάτι στη ζωή του και να λάβει τις σωστές αποφάσεις. Ο Άρης είναι αυτός που μας κάνει να πηγαίνουμε μπροστά στη ζωή μας. Στα αστρολογικά διαγράμματα ο Άρης συχνά εξηγεί πως χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας.

Οι Κριοί γίνονται καλοί αθλητές, ορηβάτες, γιατροί, ακόμα και αστροναύτες, στρατιώτες, ναύτες, πιλότοι, ηγέτες και πολιτικοί.