Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου Παρθένου

Είναι σχετικά εύκολο να εντοπίσεις τον Παρθένο. Είναι από τα ζώδια που δεν κάνει ποτέ του θόρυβο. Δεν είναι φλύαρος και προτιμά την μοναξιά. Είναι πάντα περιποιημένος ενώ αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι ικανότητές του. Ο Παρθένος είναι από τη φύση του μικρόσωμος αλλά μυώδης και με πολύ περισσότερη δύναμη απ’ ότι δείχνει η εμφάνιση του.Οι περισσότεροι είναι εξαιρετικά γοητευτικοί με λεπτή μύτη αυτιά και χείλη. Έχουν αναμφίβολα χάρη και γοητεία.

Προσωπικότητα του Παρθένου

Ο Παρθένος ανήκει στα ζώδια που τα χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια. Αλλά μπορεί να προσποιηθεί ότι είναι άρρωστος όταν δεν θέλει να πάει κάπου ή κάνει κάτι. Τότε έρχεται στην επιφάνεια το θεατρικό του ταλέντο. Είναι λεπτολόγος και απαιτητικός στην περιποίηση, το φαγητό, την εργασία και το ειδύλλιο. Ο Παρθένος θέλει να είναι τα πάντα σε τάξη. Η έμφυτη ανησυχία του μπορεί να εξαντλήσει το νευρικό του σύστημα.

Σκέψη

Οι Παρθένοι διακρίνονται για τις διανοητικές τους ικανότητες. Σπινθηροβολούν από εξυπνάδα και διαύγεια σκέψης. Είναι όμως στενόμυαλοι. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα προτιμούν να το σπάσουν σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν το πραγματικό τους μέγεθος, γιατί ουσιωδώς τους κατατρώγουν οι ανησυχίες με αποτέλεσμα να ανατρέπουν την συναισθηματική τους ισορροπία.

Χαρακτηριστικά του Γήινου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Οι Παρθένοι ανήκουν στα συνετά ζώδια. Δεν τους αρέσει η σπατάλη στα χρήματα ούτε στα αισθήματα. Είναι φυσιολογικά συνετοί και στα δύο. Δίνουν την αγάπη τους ήσυχα και σταθερά με λίγη εκδηλωτικότητα και χειρίζονται τα χρήματα το ίδιο συντηρητικά.

Παρόλα αυτά έχουν μια νευρωτική αντιπάθεια στην αποδοχή οποιασδήποτε χάρης. Απεχθάνονται να υποχρεώνονται στους άλλους καθώς και να εξαρτώνται για οτιδήποτε. Οι Παρθένοι εργάζονται πολύ. Στον ερωτικό τομέα ζητούν ποιότητα παρά ποσότητα. Ο Παρθένος άντρας είναι ένα κράμα κοφτερού μυαλού και στέρεης γης. Θ’ αφιερώσει πολύτιμο χρόνο για να βρει αυτή που θα του αρέσει για να είναι το ίδιο κριτικός και προσεχτικός στην εκλογή της γυναίκας, όπως είναι στο φαγητό, στην περιποίηση, στην υγεία και στην δουλειά του.

Οι Παρθένοι ανήκουν στα ζώδια που μισούν την αμάθεια, την βλακεία και τη θολή σκέψη. Η γυναίκα Παρθένος αγαπά τα θεατρικά έργα, τα κονσέρτα και τα βιολιά αλλά κριτικάρει αυστηρά το περιεχόμενό τους.

Υγεία

Οι Παρθένοι είναι καταπληκτικά υγιείς εκτός αν πέσουν άρρωστοι από υπερβολική εργασία, πνευματική υπερένταση ή απαισιοδοξία. Περιποιούνται το σώμα τους και είναι προσεκτικοί με την δίαιτά τους. Μπορεί να έχουν ελαφρές διαταραχές στο στομάχι, δυσπεψία, πονοκεφάλους και προβλήματα στα πόδια. Αν είναι διαταραγμένοι οι προσωπικοί τους πλανήτες στο γεννητικό χάρτη τους είναι επιρρεπείς στις αρρώστιες των πνευμόνων. Οι περισσότεροι Παρθένοι είναι χορτοφάγοι.

Δυνατά σημεία

Ο παρθένος διακρίνεται για την λογική του πραγματικότητα και τη δημιουργική του σκέψη, καθώς και για την αγάπη του για την αλήθεια την ακρίβεια, την οικονομία, τη σωφροσύνη και την διακριτικότητα.

Αδύνατα σημεία

Η εμμονή στη λεπτομέρεια κάνει τον Παρθένο να χάνει και τον χρόνο του και την ουσία της υπόθεσης.

Διάσημες προσωπικότητες

Ινγκριντ Μπέρκμαν, Χέρνυ Φορντ ΙΙ, Γκρέτα Γκάρμπο, Γκαίτε, Βασίλισσα Ελισάβετ Ι, Πρίγκιπας Αλβέρτος, Σοφία Λόρεν, Ηλία Καζάν, Λαφαγιέτ, Πήτερ Σέλλερς, Καρδινάλιος Ρισελιε, Τζοζεφ Κέννεντυ, Λίντον Τζόνσον.