Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου Σκορπιού

Οι Σκορπιοί μπορεί να έχουν πράσινα, μπλε, καστανά ή μαύρα μάτια, διαπεραστικό βλέμμα με υπνωτική ένταση που όμως δεν αποκαλύπτει ποτέ τίποτα. Το κορμί τους εκπέμπει δύναμη και μαγνητισμό. Τα μαλλιά και η επιδερμίδα είναι συνήθως σκούρα. Είναι από τα ζώδια που επιλέγουν ρούχα που ενισχύουν το εντυπωσιακό τους στυλ. Υπάρχει ηλεκτρική ζωτικότητα που τρίζει και κάνει θόρυβο. ¨όσο ήσυχος και αν προσπαθήσει να είναι τέτοια ζωτική δύναμη είναι αδύνατο να αποκρυφτεί τελείως.

Προσωπικότητα

Οι Σκορπιοί ανήκουν στα ζώδια που είναι χαρισματικές προσωπικότητες, αν και είναι πολύ δύσκολο να τους γνωρίσει κανείς καλά. Αποπνέουν έναν αέρα μυστηρίου. Έχουν πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση και την ικανότητα να βλέπουν μέσα από τους ανθρώπους και να καταλαβαίνουν συναισθήματα που οι άλλοι προσπαθούν να κρύψουν. Ο Σκορπιός ανήκει στα ζώδια με ολοκληρωμένο εγώ. Ξέρει τι είναι και τί δεν είναι και τίποτε δεν μπορεί να του αλλάξει αυτό που ο ίδιος ξέρει. Δεν χρειάζεται κανένα να του πει τα ελαττώματα και τις αρετές του.

Σκέψη

Οι περισσότεροι άνθρωποι του Πλούτωνα έχουν φοβερά οξύ πνεύμα. Είναι φοβερά καχύποπτος και κολλάει στα τραύματα του παρελθόντος. Ανήκει στα ζώδια με εκδικητική συμπεριφορά η οποία επηρεάζεται ανάλογα με τον πόνο που έχει νιώσει στο παρελθόν, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν κάποιος προδώσει ένα Σκορπιό αυτός δεν θα του συγχωρέσει ποτέ.

Χαρακτηριστικά του Ουράνιου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Ανήκει στα ζώδια που έχουν έντονο συναίσθημα της ιδιοκτησίας για κάτι που πιστεύει πως είναι δικό του, συμπεριλαμβανομένης και της επιτυχίας, αλλά η φιλοδοξία του δεν γίνεται ποτέ φανερή. Ανήκει στα ζώδια που μπορεί να κάνει οτιδήποτε επιθυμεί. Ο Σκορπιός ενδιαφέρεται πολύ για τη θρησκεία, ενδιαφέρεται έντονα για όλες τις φάσεις της ζωής και το θάνατο., ενδιαφέρεται έντονα και με πάθος για το σεξ.

Είναι εντούτοις αφιερωμένος στους δεσμούς της οικογένειας και του έρωτα και προστατεύει μαλακά τα παιδιά και τις αδύνατες ψυχές. Ο Σκορπιός είναι έντονα πιστός στους φίλους του. Ανήκει στα ζώδια που δεν ξεχνά ποτέ ένα δώρο ή μια καλοσύνη και το ανταμείβει πλούσια. Το ίδιο καλά θυμάται και μια ζημιά ή μια αδικία που του έγινε αλλά αντιδρά σ’ αυτό με πολλούς τρόπους. Ο Σκορπιός δεν κάνει ποτέ ψεύτικα φιλοφρονήματα για να κερδίσει κάτι ή να βρει ένα σύμμαχο. Η κολακεία είναι κάτι που βρίσκεται χαμηλότερα από αυτόν. Όταν λέει κάτι ωραίο μπορείς να είσαι σίγουρος πως είναι ειλικρινές και αληθινό.

Υγεία

Η εικόνα της υγείας του Σκορπιού είναι τυπική του χαρακτήρα του. Μπορεί να καταστρέψει το σώμα του με υπερβολές, τη μελαγχολία ή την πολύ δουλειά. Οι Σκορπιοί σπάνια αρρωσταίνουν αλλά όταν είναι, είναι συνήθως σοβαρά.

Δυνατά σημεία

Η δύναμη και η επιμονή του. Ανήκει στα ζώδια που δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Αδύνατα σημεία

Συναισθήματα αγάπης, μίσους, πάθους, αλλά και ζήλιας είναι τα πιο κοινά στην περίπτωση των Σκορπιών. Και συνήθως όταν έρχεται αντιμέτωπος μ’ αυτά παραμερίζει τη λογική. Ο Σκορπιός πολλές φορές νοιώθει ανεπαρκής, πράγμα που τον κάνει να υιοθετεί μία υπεροπτική στάση απέναντι στους άλλους. Πάντα υποψιάζεται ότι θα τον προδώσουν και ότι θα τον εγκαταλείψουν, με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά σκληρός προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό του.

Διάσημες προσωπικότητες

Μαρία Αντουανέτα, Ριτσαρντ Μπάρτον, Πρίγκιπας Κάρολος, Μαντάμ Κιουρί, Κάρολος Ντε Γκωλ, Τζώρτζ Ελιοτ, Ιντιρα Γκάντι, Μπίλλυ Γκράχαμ, Κάθριν Χέμπορον, Γκρέις Κέλλυ, Ρόμπερτ Κέννεντυ, Βίβια Λη, Μάρτιιν Λούθερ, Πάμπλο Πικάσσο, Θόδωρος Ρούσβελτ.