Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Ζυγού

Από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου ο Ζυγός είναι από τα πιο εξαιρετικά έξυπνα ζώδια. Έχουν καλό χαρακτήρα και ευχάριστο, αλλά μπορούν επίσης να γίνονται σκυθρωποί και να αρνούνται να δέχονται διαταγές.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ζυγού είναι ίσα και ισορροπημένα. Θα έχει πάντα μία ευχάριστη έκφραση. Είναι από τα ζώδια που όταν ακόμη είναι και θυμωμένα θα καταφέρνουν να φαίνονται ήρεμα ή τουλάχιστον ουδέτερα.

Προσωπικότητα

Είναι αρκετά ευγενείς δεν τους αρέσει καθόλου να γίνονται αγενείς παρόλα αυτά αν κάτι τους ενοχλήσει δεν θα διστάσουν να κάνουν συστάσεις ακόμα και αν πρέπει να γίνουν αγενείς. Είναι συμβιβαστικοί τύποι, μπορούν να μεσολαβήσουν και να συμβιβάσουν τους άλλους που τσακώνονται.

Ο Ζυγός είναι από τα ζώδια που λογικά επειδή συμβολίζεται με την χρυσή ζυγαριά της δικαιοσύνης θα έπρεπε να είναι από τα ζώδια το ποιο ισορροπημένο. Φαίνεται λογικό αφού σκοπός της ζυγαριάς είναι να ισορροπεί και να ζυγίζει. Όμως δεν είναι τόσο ακριβές αυτό. Στην πράξη μέχρι οι δύο πλευρές της ζυγαριάς να ισορροπήσουν ταλαντεύονται μέχρι να επιτευχθεί η ισορροπία.

Έτσι και ο ζυγός δεν είναι πάντα ισορροπημένος, δεν έχει πάντα την εικόνα που πολλοί άνθρωποι θα πουν πως είναι όλο αγάπη, γλυκήτητα, ακτινοβολία και γοητεία. Είναι από τα ζώδια που είναι πότε επάνω και πότε κάτω. Αιωρείται με έναν τρόπο τώρα, ύστερα με άλλον. Ξαφνικά όμως ισορροπεί απόλυτα.

Φημολογείται ότι ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια που μπορούν να λένε «σε μισώ και θα σου σπάσω την μύτη» και να ακούγεται σαν να απαγγέλουν το ποίημα του Μπραουνιγκ «Πόσο σ’ αγαπώ ? »

Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια που στην πραγματικότητα νιώθουν ελλιπείς όταν είναι μόνοι. Θα κάνουν λοιπόν, ό,τι περνά από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν ένα σύντροφο στο πλάι τους.

Σκέψη

Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια που το μυαλό τους έχει την λαμπρότητα του διαμαντιού και την στιλπνότητα που έχει το τοπάζι. Είναι εξαιρετικά έξυπνοι. Λειτουργεί βάσει σχεδίου και στρατηγικής.

Χαρακτηριστικά του Αέρινου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Ο χαρακτήρας του Ζυγού είναι καμωμένος με ίσα ακριβώς μέρη καλοσύνης, ευγένειας, δικαιοσύνης, απλής επιχειρηματολογίας, πεισματικής άρνησης να συνθηκολογεί, φιλοσοφικής λογικής και αναποφασιστικότητας. Αγαπά την ειρήνη, την αρμονία, το όμορφο γεμάτο ανέσεις περιβάλλον, την τέχνη.

Η ανυπομονησία είναι μία κατάσταση που δεν ανέχονται οι Ζυγοί. Οι άστατοι ορμητικοί και παρορμητικοί άνθρωποι που δεν σκέφτονται από πριν τις συνέπειες, τους δίνουν στα νεύρα.

Ο Ζυγός είναι ένας μαλακός & τρυφερός εραστής όλων όσων είναι καλά, καθαρά και ωραία στη βάση τους. Είναι μία καλλιτεχνική ψυχή.

Όταν ο Ζυγός ισορροπεί παράγει μία τέλεια αρμονία μεταξύ του πλούσιου σπινθηροβόλου μυαλού του και της στοργικής και σπλαχνικής του καρδίας.

Υγεία

Ένα ένστικτο για τη διατήρηση της υγείας, κρατάει τους περισσότερους ζυγούς πνευματικά υγιείς και σε σωματική φόρμα. Αποφεύγουν συνήθως τις καταπτώσεις, πνευματικές και σωματικές. Η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τους είναι η υπεραπασχόλησή τους με κάτι.

Γενικά οι Ζυγοί πιο υγιείς από τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός αν κουράζουν πολύ τον εαυτό τους και ξεχνούν να του προσφέρουν την απαραίτητη ανάπαυση.

Δυνατά σημεία

Ο Ζυγός είναι από τα ζώδια που έχουν μια φανταστική ικανότητα να συγκεντρώνονται και να μελετούν σοβαρά βαθειά θέματα. Ο Ζυγός έχει πολύ καλές δυνατότητες συνδιαλλαγής. Διαθέτει τακτ και διπλωματία. Έχει καλό γούστο. Η επαφή με την φύση κάνει τους Ζυγούς ευτυχισμένους.

Αδύνατα σημεία

Τα αδύνατα σημεία των Ζυγών είναι η αναποφασιστικότητά τους, που συνδέεται με την τάση να μπαίνουν στη θέση όλων. Η πίεση να πάρουν αποφάσεις τους προκαλεί στρες.

Διάσημες προσωπικότητες

Αϊζενχάουερ, Φρανς Λίστ, Οσκαρ Ουάϊλντ, Τζων Λένον, Γκραχαμ Γκρην, Ρίτα Χέιγουρθ, Τζούλυ Αντριους, Μπριζιτ Μπαρντό