Λέων: τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Λέωντος

Ο Λέων είναι ένα από το πιο φλογερά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Ιπποτικός, γαλαντόμος, τρυφερός και στοργικός. Πρέπει να λατρεύεται ή να πεθάνει και μπορείς να το πάρεις στην κυριολεξία. Πρόκειται για μια λαμπερή προσωπικότητα που της αρέσει να κλέβει τις εντυπώσεις. Είναι συνήθως ένα σώμα δεμένο και καλοφτιαγμένο αναστήματος άνω του μετρίου. Τα μάτια του λιονταριού κοιτάνε τολμηρά σαν να σε προσκαλούν να πας κοντά. Τα ρούχα που επιλέγει να φορέσει το λιοντάρι είναι συνήθως ακριβά και προσεγμένα.

Προσωπικότητα των Λιονταριών

Η υπερηφάνεια είναι το κυρίαρχο συναίσθημα του Λέοντα. Είναι από τα ζώδια που αγαπούν την ζωή και στο πρόσωπό τους καθρεπτίζεται η αυτοπεποίθηση. Το λιοντάρι όταν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του μπορεί να κάνει θαύματα. Κάποιες φορές αποδεικνύεται αφελής και εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους που μπορεί να τον εκμεταλλευτούν.

Οι άνδρες Λέοντες σπάνια λυπούνται τα έξοδα όταν ερωτοτροπούν. Θα σε συνοδεύσει στα καλύτερα εστιατόρια, θα σε κατακλύσει με λουλούδια θα σε συνοδεύσει περήφανα στο θέατρο.

Λέωντας: Σκέψη

Οι Λέοντες είναι από τα ζώδια που τις σκέψεις και απόψεις που υιοθετούν ως νέοι μπορεί να τις υπερασπίζονται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αν και δείχνουν ότι σκέφτονται πολύ καλά πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις, στην πραγματικότητα δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες. Αυτό θα τους κάνει να δείχνουν πιο δυνατοί ή πετυχημένοι αυτό και θα προτιμήσουν. Ο Λέων δύσκολα αλλάζει γνώμη ή άποψη γι αυτό μη προσπαθείτε άδικα να τον μεταπείσετε.

Χαρακτηριστικά του Ουράνιου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Ο Λέων κατατάσσεται στα σταθερά και πιστά ζώδια και του αρέσει η ρουτίνα, συνεπώς καλό θα ήταν να μην αιφνιδιάζεται με ξαφνικές αλλαγές. Η περηφάνεια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ζώδιου αυτού. Αν θίξετε την αξιοπρέπειά του ή τον προσβάλετε θα δείτε έναν άλλο Λέοντα από αυτόν που ξέρατε. Οι λέοντες χρειάζονται χρόνο για να ανοίξουν την καρδιά τους. Επί πλέον δεν τους αρέσει να δείχνουν τις αδυναμίες τους.

Θέλει πάντα πρώτη θέση και πολυτέλεια και θα ξοδέψει εύκολα για την διασκέδαση και την ευχαρίστησή του. Είναι από τα ζώδια που θα δίνει χρήματα σχεδόν σε όλους. Αν του ζητήσετε δανικά και δεν έχει χρήματα, συχνά θα βγει και θα δανειστεί από κάποιον άλλο. Ζωή χωρίς αγάπη είναι κάτι ακατανόητο για τους Λέοντες.

Έχουν ευχέρεια να σου μιλούν για το πώς πρέπει να ρυθμίσεις τη ζωή σου. Αυτή η αγάπη της διδασκαλίας είναι η αιτία που πολλοί Λέοντες καταλήγουν σε δασκάλους, πολιτικούς ή ψυχιάτρους. Το εξοργιστικό είναι ότι είναι αρκετά καλοί στην εξομάλυνση των δυσκολιών της ζωής σου. Είναι όμως πολλοί αδέξιοι στη διαχείριση των δικών τους υποθέσεων. Είναι εν τούτοις αυτό που κάνει τον Λέοντα αξιαγάπητο. Η τίμια ανωτερότητά του και οι θαυμάσιες ικανότητες τους. Ο περήφανος αξιοπρεπής Λέων είναι τρωτός. Ναι πράγματι. Πληγώνεται βαθειά όταν δεν σέβεσαι τη σοφία του και τη γενναιοδωρία του. Με το να υποταχτείς σ’ αυτόν τον κολακεύεις. Απεχθάνεται τις προσβολές, τη γελοιοποίηση, τη διπροσωπία, την πονηριά και την προδοσία.

Υγεία στους Λέωντες

Συχνά ο Λέων έχει υψηλό πυρετό, είναι επιρρεπής στα δυστυχήματα, στις ξαφνικές αρρώστιες και υποφέρει συχνά από χρόνιες αρρώστιες. Οι Λέοντες φαίνονται να έχουν είτε εξαιρετικά μεγάλη καρδιά είτε ένα είδος καρδιακής ανεπάρκειας. Πιθανόν να υποφέρουν από πόνους στην πλάτη και στους ώμους, να έχουν ενοχλήσεις στην σπονδυλική στήλη, δυστυχήματα στις γάμπες ή τους αστραγάλους, προβλήματα με τα όργανα αναπαραγωγής και πονόλαιμους. Θεραπεύονται όμως εύκολα και ο κυριότερος κίνδυνος γι’ αυτούς είναι η απροσεξία για την υγεία τους, ή το ότι σηκώνονται πολύ γρήγορα από το κρεβάτι ύστερα από μια αρρώστια.

Δυνατά σημεία των Λεώντων

Το δημιουργικό του πνεύμα, η μεγαλοψυχία του και η γεναιοδωρία του είναι τα δυνατά σημεία του ζώδιου αυτού.

Αδύνατα σημεία στα Λιονταράκια

Ο αυταρχισμός τους, η υπερηφάνειά του που συχνά αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας και του σνομπισμού και η ζήλεια του είναι από τα αδύνατα σημεία του ζώδιου αυτού.

Διάσημες προσωπικότητες που ήταν Λέωντες

Ναπολέων Βοναπάρτης, Φιντέλ Κάστρο, Καρλ Γιούγκ, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Τζακελίν Κέννεντυ, Μουσολίνι, Τζώρτζ Μπερναρσώ, Ρόμπερτ Τέυλορ, Εντυ Φίσσερ.