Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου Ταύρου

Ο Ταύρος έχει συνήθως παχύ λαιμό ή μύες, ανεπτυγμένους τους ώμους το στήθος ή την πλάτη. Το σώμα του έχει κανονικές διαστάσεις άσχετα αν είναι κοντοί ή ψηλοί. Τα αυτιά του είναι συνήθως μικρά. Το βλέμμα στις γυναίκες Ταύρους είναι γαλήνιο και υγρό, αλλά σταθερό. Περπατά χαριτωμένα και νωχελικά.

Προσωπικότητα

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια που έχουν υπομονή και επιμονή όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος που έχουν βάλει. Σπάνια φαίνεται να θυμώνει ο Ταύρος ενστικτωδώς. Έχει φοβερή αντοχή υπό πίεση. Όταν όμως τον πιάσει η τρέλα του μπορεί σαρώσει το κάθε τι στο πέρασμά του. Οι Ταύροι είναι απόλυτοι και αυτό είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό. Ανήκει στα ζώδια που αγαπούν τη μουσική, την τέχνη, και όλες τις επίγειες απολαύσεις. Είναι κυνηγοί της ηδονής και θέλουν να περνούν καλά.

Σκέψη

Ανήκει στα ζώδια που το μυαλό τους μπορεί να δουλεύει και να υπολογίζει σαν αστραπή, παίρνει όμως τις αποφάσεις του αργά και προσεκτικά. Προσεγγίζει τα προβλήματα αναλύοντας προσεκτικά τα δεδομένα και δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες. Βρίσκει πάντα λύσεις πρακτικές και συχνά δημιουργικές. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη. Η φαντασία του θα λέγαμε ότι είναι υπό περιορισμό και απορρίπτει οτιδήποτε μη λογικό.

Χαρακτηριστικά του Γήινου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου

Οι Ταύροι γυναίκες και άνδρες είναι ισχυρογνώμονες. Μπορούν όμως να διεκδικήσουν το προσόν της υπομονής. Πολλοί Ταύροι υποφέρουν αδιαμαρτύρητα και σιωπηλά, ψυχικά και φυσικά βάρη για χρόνια ολόκληρα. Οι Ταύροι ανήκουν στα ζώδια που τους συγκινούν οι τέχνες. Αγαπούν τη μουσική και πολλοί άνδρες και γυναίκες έχουν ωραία φωνή. Μερικοί γίνονται επαγγελματίες τραγουδιστές.

Η μουσική θα αγγίξει κατά ένα τρόπο τη ζωή τους και το σχέδιο και η ζωγραφική θα τους είναι συχνά ερασιτεχνική απασχόληση ή καριέρα. Τα σχέδια που χαράζουν αφηρημένα είναι συχνά πολύ έξυπνα. Ο αισθηματικός Ταύρος ησυχάζει με το χρώμα του ουρανού. Τα πράσινα τα καφέ στη φύση τον ησυχάζουν και τον ευχαριστούν. Ένα τρωτό σημείο του χαρακτήρα του είναι η κτητικότητα και η ζήλεια. Αυτά απορρέουν από την ανάγκη για ασφάλεια. Δεν επιθυμεί μόνο την απόλυτη κυριότητα των πραγμάτων, αλλά και των ανθρώπων που αγαπά. Η αδιαφορία του Ταύρου απέναντι σε ότι απορρίπτει είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσωπικότητας τους.

Υγεία

Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια που είναι έξοχα υγιείς με ισχυρή σωματική διάπλαση. Τα ευαίσθητα σημεία του για ατύχημα και φλεγμονή είναι ο λαιμός, ο λάρυγγας, οι κνήμες, οι αστράγαλοι, τα γεννητικά όργανα, η ράχη και η σπονδυλική στήλη. Κρυολογήματα του προκαλούν συχνά φλεγμονές στο λαιμό. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει και ανωμαλία στον μεταβολισμό.

Δυνατά σημεία

Λόγω της μεθοδικότητας που τον διακρίνει είναι ιδανικός στην οργάνωση και στον σχεδιασμό. Φημίζεται για την ειλικρίνειά του στην οποία μπορεί κάποιος να στηρίζεται. Έχει τεράστια υπομονή και επιμονή και χάρη σ’ αυτές βγάζει σε πέρας κάθε δύσκολη αποστολή, υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο.

Αδύνατα σημεία

Το πείσμα, η ισχυρογνωμοσύνη και η κτητικότητα είναι τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα του.

Διάσημες προσωπικότητες

Φρέντ Ασταίρ, Αικατερίνη Μεγάλη, Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, Ονορέ Μπαλζάκ, Ροβεσπιέρος, Μπάρμπαρα Στρέισαντ, Σαλβατόρ Νταλί, Οντρεϊ Χεπμπορν, Ελλα Φιτζέραλντ, Γεχούντι Μενουχίν, Ορσον Ουέλες, Γκάρυ Κούπερ, Μπιγκ Κρόσμπυ, Χέρνυ Φόντα, Σίγκμουντ Φρόυντ, Χίτλερ, Βλαντιμιρ Ναμπόκοφ, Ουϊλλιαμ Σαίξπηρ, Χάρρυ Τρούμαν.